Az MJSZ közleménye

2024.09.11. 15:45 |

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) komolyan fontolóra vette a 2029-es férfi elit-világbajnokság megrendezését Magyarországon. A 2023-as világbajnokságra benyújtott pályázat sajnálatos módon nem járt sikerrel, de a hazai és a nemzetközi jégkorong közösség reakciói egyértelműen jelezték az igényt egy magyarországi rendezés iránt. Az elmúlt két év során a Budapesten megrendezett, Kanada elleni mérkőzések nagy sikert arattak, rekordnézőszámmal zárultak, egyben bizonyítva a sportág hazai népszerűségét és az MVM Dome alkalmasságát jeges sporthelyszínként.

Az érdeklődő országoknak szeptember 1-jéig kellett benyújtaniuk a Nemzetközi Jégkorong Szövetséghez (IIHF) a rendezési szándéknyilatkozatot, amelyhez ebben a fázisban még nem szükséges meglévő kormánygarancia, csupán a kormányzati támogatás lehetősége. Az MJSZ a szándéknyilatkozatot határidőre benyújtotta az IIHF-nek, és külföldi partnerrel közös rendezés lehetőségéről folytat tárgyalásokat. A tervezett magyarországi helyszín az MVM Dome lenne.

Magyarország az elmúlt években számos sportág világversenyeinek adott otthont, és rendre bizonyította kiváló házigazda szerepét. A sportolók, sportvezetők és szurkolók egyaránt elismeréssel nyilatkoztak a rendezvények színvonaláról, és szívesen térnek vissza hazánkba. Az ilyen nagyszabású sportesemények nemcsak a turizmus számára jelentenek jelentős többletbevételt, hanem hozzájárulnak a sportág népszerűsítéséhez is.