Az Erste Liga Fegyelmi Bizottságának közleménye

2019.10.09. 15:15 |
Az Erste Liga továbbra is a tiszta, biztonságos és fair játék színtere kíván lenni.

Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága a 2019/2020 szezon első mérkőzésein számos olyan esettel találkozott, amikor a szabálytalan játékosok közvetlen ütést mértek az ellenfelek fejére vagy nyakára. Az esetek közül több esetben felmerült az agyrázkódás gyanúja, vagy igazolódott be annak ténye. Az IIHF Orvosi Szabályzatának 11. pontja szerint az agyrázkódás egyik legfőbb kiváltó oka a fejre ütközés. Az IIHF szabályok szerint nincs szabályos ütközés fejre vagy nyakra, azt minden esetben büntetni kell. A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága összhangban az IIHF iránymutatásaival, kiemelt célként tartja számon a bajnokságaiban versenyző játékosok biztonságának és egészségének biztosítását.

Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága ahogy eddig is, ezután is megvizsgál minden fejre és/vagy nyakra irányuló ütközést. A mai naptól abban az esetben, ha felmerül annak gyanúja, hogy az nem a játék közvetlen része volt, és a Fegyelmi Bizottság megállapítja, hogy az szándékos és sérülést okoz, vagy sérülés okozására alkalmas, minden esetben eltiltással fogja szankcionálni.