Átadták az új sátras jégpályát Szolnokon

2018.10.27. 18:00 |
A megnyitó ünnepség után azonnal használatba vette a létesítményt az ifjúság.
Szalay Ferenc polgármester a kezdeményezést üdvözölve emlékeztetett arra, hogy Szolnokon korábban sem voltak ismeretlenek a jeges sportok, sőt a befagyott folyók jegén is sokan tanultak meg korcsolyázni egykor. Az időjárás azonban egy ideje nem igazán kedvez ennek, így csak egy állandó jégpálya lehetett a megoldás. Nagyon jó kiindulást jelent szerinte, hogy a sátras pálya megvalósult.

Dr. Buczkó István, a projekt ötletgazdája és motorja mindenkinek megköszönte a közreműködést: a városét, a szövetségét, a jászberényi partnerekét is, és azt mondta, bizakodva tekint a jégkorongsport szolnoki fejlődése elébe.

Sipos Levente főtitkár pedig arról beszélt, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség kész támogatni szakmailag a szolnoki hokit, illetve szerepet tud vállalni abban is, hogy felkészült edzők vegyenek részt a munkában. Ugyanott emlékeztette a jelenlévőket arra is: a kormány programjának keretében a jövőben szabványméretű pálya is létesülhet a városban.