A női válogatott nyert Észak-Korea ellen

2014.04.08. 09:19 |

A Lettországban zajló Divízió I/B felnőtt női világbajnokságon a magyar lányok megszerezték első győzelmüket Észak-Korea ellen.

Az első harmad után Horváth Tifani duplájával 2-0-ás eredménnyel mehettek pihenni a lányok. A szünet után szorosabb lett a játék, a három magyar gólra (Kiss Andrea, Somogyi Vivien, Ungár Rebeka) érkezett három észak-koreai találat is. A befejező játékrészbe viszont megint a mieink domináltak, és Ungár Rebeka duplázott, Horváth Tifani harmadik gólját jegyezte és Pintér Lili is feliratkozott a gólszerzőkhöz. Egy gólt ugyan még sikerült emberelőnyből ütnie ellenfelünknek, ám a győzelem így is a magyaroké lett.

Holnap Kína ellen folytatja a csapat.

Medgyes Dorottya (hátvéd, Magyarország) - "Az egész meccsen végig domináltunk, végre kihasználtuk a helyzeteinket. Néhány nagyobb hibánkat, illetve kiállításainkat kihasználva tudtak csak nekünk gólt lőni a koreaiak. Már nagyon ráfért a csapatra a győzelem, újult erővel állunk elébe a következő meccsnek."

A világbajnokság programja:

2014. április 6. 20.00 Magyarország-Lettország 0-4