A MOL Liga Fegyelmi Bizottságának határozata

2015.11.26. 12:49 |

A Fegyelmi Bizottság 2015-16/019.sz. határozata

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 116 (BRA - DVTK) mérkõzés 25. percében történt esetet, amelynek során DUDAS Jesse Ray, a DVTK játékosa ütközött ellenfelével. A játékvezetők a játékost 25 perc Végleges Kiállítással (MATCH) sújtották. A Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A DVTK játékosa a mérkőzés 25. percében egy ütközés során szabálytalanul, kezével, botjával az ellenfél fejének, arcának ütközöt.

"124. SZABÁLY — FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS
DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Végleges Kiállítással kell sújtani."

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint az ütközés során DUDAS Jesse Ray-nek, nem a korong megszerzése volt a célja. A játékos kezét és botját felemelve ellenfelét a fején találta el. A Brassó játékosa az arcán megsérült, rövid orvosi ápolás után a játékot folytatni tudta.

A Fegyelmi Bizottság felhívja a figyelmet, hogy az IIHF szabályok, és iránymutatások alapján a fej és nyak területének támadása, a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt DUDAS Jesse Ray-t, a DVTK 52-es számú játékosát 4 MOL Liga mérkõzésrõl eltiltja.

A játékos a büntetést csapata soron következő 4 MOL Liga mérkőzésen tölti le.

Budapest, 2015.11.26.

Palla Antal