A MOL Liga Fegyelmi Bizottságának határozata

2016.03.15. 13:15 |

A Fegyelmi Bizottság 2015-16/056.sz. határozata

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 238 (DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest) mérkőzés 32. percében történt esetet, amelynek során PAVUK Attila (DVTK Jegesmedvék) ütközött ellenfelével. Az eset kapcsán kiállítás nem történt. A Bizottság az alábbiakat állapította meg: A játékos a mérkőzés 32. percében, ellenfelét hátulról a palánknak lökte. Az ütközést elszenvedő játékos nem sérült meg, a játékot folytatni tudta.

IIHF szabálykönyv 123. SZABÁLY — HÁTULRÓL LÖKÉS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, a közelgő ütközésnek tudatában nem levő vagy magát megvédeni képtelen mezőnyjátékost leütközik. A találkozási pont a test hátulja. A játékost, aki hátulról lökéssel gondatlanul veszélyezteti az ellenfele testi épségét, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos ellenfelét hátulról megfogva, annak testét, fejét a palánknak vezette, lökte. PAVUK Attila a lökéssel gondatlanul veszélyeztette játékostársa testi épségét.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt PAVUK Attilát, a DVTK Jegesmedvék 12-es számú játékosát 1 MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést csapata soron következő MOL Liga mérkőzésén tölti le.

Budapest, 2016.03.15.

Palla Antal