A Miskolc győzött Pesterzsébeten

2013.10.14. 21:41 |
8-5-re nyert a Miskolc a Ferencváros ellen.

Bár még az elején 2-0-ra vezetett a Ferencváros, végül 8-5-re nyert a Miskolc.

misftc

A hétfői játéknap egyetlen mérkőzésén a Miskolc látogatott el Pesterzsébetre. Nem kezdtek túl jól a Jegesmedvék, hiszen a 4. percben már két góllal vezettek a hazaiak, előbb Potila, majd Horváth volt eredményes. Azonban 7 perccel később a vendégek is megmutatták, hogy egy percen belül kétszer is be tudnak találni, először Metcalfe szépített, majd Rafaj egyenlített. Ezután sem álltak meg, a 18. percben Knox révén át is vették a vezetést. A második harmadban gyors góllal indított a Miskolc, Faith növelte kétgólosra az előnyt. A mérkőzés felénél hiába játszott emberelőnyben a Fradi, a vendégek örülhettek Tóth góljának. A befejező játékrészben mindkét fél három-három találatot jegyezhetett fel. A Macik részéről mindhármat Knox vállalta, míg a Ferencvárosból Fodor, Fekecs és Sijka talált be.

Dobos Tamás (Ferencváros): “Ez a meccs nem volt a miénk, nem sokat tudtunk hozzátenni. Nagyon fáradtak voltunk fejben. Ami korábban az erényünk volt, a fegyelmezett, taktikus játék, az ma nem ment. Ilyen hárommérkőzéses hosszú hétvégéhez még rövid a kispadunk.”

Mayer Péter (Miskolc): “Az első tíz percet leszámítva zömében a mi akaratunk érvényesült. Fontos volt, hogy két gól hátrányban sem roppant meg a csapat, hanem még abban a harmadban átvettük a vezetést. Egyszerűbben játszottunk, mint vasárnap, ezt örömmel láttam. A Knox, Faith, Metcalfe sor egyszerűen zseniálisan játszott, és szép győzelmet arattunk. A védekezésen mindenképpen javítanunk kell, zártabban kell megoldanunk hátul a dolgokat. Tökéletes meccs nincs, csak győztes és vesztes mérkőzés. Ezúttal 5 kapott gól ellenére sima győzelmet arattunk.”

Fotó: Bán Olivér