A KMH lett az OB IV bajnoka!

2014.04.30. 12:27 |

A KMH nyerte az első OBIV-es bajnokságot, az alsóházban még zajlanak a meccsek.

Izgalmas mérkőzésen büntetőlövésekkel dőlt el az OB IV bajnoki címének sorsa vasárnap: a KMH csapata 5-5-ös eredmény után büntetőkkel győzte le a Hargitai Farkasokat a Kisstadionban. A parázs meccsen sok kiállítás is született, de a hangos és lelkes szurkolótáborok által keltett hangulatot ez sem rontotta el. A bronzérem a sok külföldi játékossal jégre lépő pécsi Legio Sopianae csapatáé lett, akik a HC Kiskőrös gárdáját győzték le 7-3 eredménnyel a 2. helyosztón. Az 5. helyért zajló csata a Szabolcsi JE győzelmével zárult, akik az erősen tartalékos felállásban játszó, ám elszántan küzdő Kazincbarcikai Ördögök ellen arattak 10-6 arányú győzelmet.

Az OB IV alsóházában még tartanak a mérkőzések, még 2 forduló van hátra. A tabellát látva a csapatok közel azonos erőt képviselnek, így a 7.,8.,9. és 10. hely sorsa még bárhogyan alakulhat a Viadukt SE, az ESMTK-Druck-Ker, az Újvárosi Hokillák és a debreceni DJK SE között. Ami biztos, az a 11. hely, melyet a Szigeti Bikák csapata foglal el.

Az OB IV következő évi lebonyolítását egyelőre nem tudjuk pontosan. Ami biztos, hogy az idei első szezonból tanulva biztosan lesznek kisebb-nagyobb módosítások, ezeket egy ülésen beszélik majd át. A változásokról természetesen beszámolunk a honlapon.

Fotó: Dr. Nagy Gábor