A hét játékosa: Erik Weissmann

2013.11.19. 22:51 |
A hét játékosa címet a HC Nové Zámky támadója, Erik Weissmann érdemelte ki.

A hét játékosa címet ezúttal a HC Nové Zámky 35 éves támadója, Erik Weissmann érdemelte ki. A szlovák csatár jelenleg az Érsekújvár legponterősebb játékosa, a Ferencváros ellen például döntő büntetőt értékesített.

weissmann

Az Érsekújvár jelenleg vezeti a MOL Liga alapszakaszának tabelláját, az elmúlt héten is megnyerte mindkét mérkőzését. A Ferencváros ellen a 35 éves támadó, Erik Weissmann góljaira is nagy szükség volt: az első, és a harmadik harmadban is eredményes volt, a büntetőlövések során pedig az ő találatával nyerte meg végül a meccset a HC Nové Zámky. Weissmann a vaasárnapi, Brassó elleni győztes mérkőzésből pedig egy gólpasszal vette ki a részét.

A szlovák balszélső egyébként jelenleg 7. helyen áll a MOL Liga kanadai táblázatán, a HC Nové Zámky-ban ő a legponterősebb játékos. 21 meccsén eddig 26 pontot szerzett, 10 gólja és 16 gólpassza van. A szám pedig meccsről-meccsre egyre csak növekszik. A kapura lövések tekintetében magasan az élmezőnyben van ebben a szezonban, a MOL Ligában: 106 lövésénél egyedül a brassói Kevin Wehrs tüzelt többször (számszerűen kettővel).

Erik Weissmann kétségtelenül a nagy nevek közé tartozik a MOL Ligában, amit eredményes múltja is igazol. 2004-ben cseh bajnok volt a Zlínnel, a 2005/06-os szlovák szezonban pedig gól- és pontkirály lett a HKM Zvolenben. A csatár később megfordult Oroszországban (a KHL-ben 9 meccsen lépett jégre a Lada Togliatti színeiben), Kazahsztánban, Fehéroroszországban, a MOL Liga előtt pedig Olaszországban játszott. A 2012/13-as idényt a Pontebbában kezdte, majd átigazolt a Cortinába, mindkét helyen nagyon eredményes volt az olasz első osztályban. A MOL Ligába, azon belül is a HC Nové Zámky-ba ebben az idényben érkezett. Megszerzése jó döntésnek bizonyult a felvidéki csapatnak.

Kíváncsian várjuk, hogyan teljesít majd az alapszakasz második felében.

Fotó: Mudra László (MJSZ)