A Ferencváros győzni tudott Újpesten

2013.11.22. 21:57 |
Érsekújváron nem tudott nyerni a Miskolc.

Az örökrangadót a Ferencváros nyerte, az Érsekújvár pedig otthon győzte le a Miskolci Jegesmedvéket.

Legutóbb Újpesten a hazaiak diadalmaskodtak, most azonban nem jött össze a győzelem. A Ferencváros végig vezetett, és nyert. Ojanen lőtte be az elsőt a 8. percben, majd az első harmad végén Borbás növelte az előnyt fórban. A 35. percben Dömötör szépített, a 46.-ban azonban jött Borbás válasza. Így az utolsó játékrészben hiába vágott egyet Farkas, az egyenlítésre már nem volt idő.

A Miskolci Jegesmedvék novemberben már másodszor tértek vissza Érsekújvárra pénteken este. A 12. percben először Chovan, majd nem sokkal később Duschek hárított nagy bravúrral. A 15. percben egy kisebb kavarodás után Metcalfe jutattak közelről a pakkot a hálóba. Már csak alig 20 másodperc volt hátra a harmadból, amikor Uram lehetetlen szögből, szinte a kapu vonalából lőtt gólt. A második harmad nagy iramban kezdődött, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de a két kapus jól állta a sarat, pontosabban a jeget. A 26. percben, emberelőnyben Podstavek a kék vonalról lőtte ki a felső sarkot. A 29. percben előbb Popovics, majd Miskolczi állt szemben a kapussal, de Chovan mindkettőjükön kifogott. A 32. percben kettős előnybe kerültek a Macik, de nem sikerült kihasználni. A 35. percben – ismét előnyben – egy kipattanót Uram lőtt közelről a hálóba. A harmadik harmadban inkább pankráció folyt, 4-5 kisebb-nagyobb verekedéssel. A 45. percben Dubek ment el szólóban, de ez is kimaradt. Az 51. percben az egyik miskolci védő adta el a korongot a saját kapuja előtt, Uhnák köszönte és közelről nem hibázott.

UTE - Ferencváros Budapest ESMTK 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

HC Nové Zámky - Miskolci Jegesmedvék 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

misBob Dever (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék) - "Az első harmadban jól játszottunk, jó tempóval mentünk. Utána mintha a játékosok kikapcsoltak volna, nem követték az előre megbeszélt taktikát, egyénieskedni kezdtek, amely hibákhoz vezetett. Ma nem érdemeltünk győzelmet, az Érsekújvár jobb volt."

nzLadislav Lubina, (vezetőedző, HC Nové Zámky)  - "Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a Miskolc az utóbbi időben jó eredményeket ért el. Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, és nagyon örülök, hogy győzni tudtunk."