A Ferencváros idegenben győzte le a címvédőt

2013.10.13. 23:38 |
A Brassó simán, a Miskolc hosszabbítás után nyert.

Történelmi győzelmet aratott a Ferencváros: a DAB otthonában nyert 7-5-re. Miskolcon hosszabbítás után ünnepelhettek a hazaiak, a Brassó pedig nem kímélte az Újpestet.

ftc

Sokáig nem kellett várni az első gólra, hiszen Kiss Ákos saját kipattanóját vágta Meravy hálójába a kilencedik percben. Sőt, kevesebb, mint egy perccel később Galanisz duplázta meg az előnyt - ami az Acélbikákat zavarta meg jobban. Ezután a zöld-fehérek vették át a kezdeményezést , s a 17. percben tizennyolc másodperc alatt kiegyenlítették a meccset - előbb Fodor, aztán Ojanen talált be Kalnins kapujába. A második harmadban a zöld-fehérek háromszor is betaláltak : Berta, Horváth és Vaszjunyin volt eredményes. A harminchatodik percben a dunaújvárosi Jabornik lőtt egy gólt, majd Ladányi is betalált a harmad utolsó percében. Még két perc sem telt el a harmadik játékrészből, amikor Azari egyenlő létszám mellett egyenlített, amit a zöld-fehérek góljai követtek - előbb a negyvennegyedik percben Horváth, majd tíz perccel később Pál is eredményes volt.

A 8. percben Knox szerzett vezetést a hazaiaknak Miskolcon, majd Korytko révén egyenlített az Érsekújvár. A második harmadban Podstavek megfordította meccset, ám Tóth Adrián egalizált, Faith pedig ismét megszerezte a vezető szerepet a Jegesmedvéknek. Ezután ismét egyenlítés következett: Korytko megszerezte második gólját a mérkőzésen. A harmadik játékrészben Metcalfe is csavart egyet a meccsen, de Caladi gyorsan visszafordította egyenlőre a mérleget, majd Dubec a HC Nové Zámky felé billentette. Faith az 53. percben 5-5-re módosította az állást, következhetett a hosszabbítás. A győztes gólt Dubek szerezte kettős előnyben, így Miskolcon maradt két pont.

Brassóban hét góllal nyertek a hazaiak a lila-fehérek ellen. Virág Csanád szerezte az első találatot, de Maklári kiegyenlített, Pichler pedig átvette a vezetést az Újpestnek. Ám innentől kezdve kizárólag a brassóiak örülhettek: az első harmadban Zsók, Wehrs és Péter, a másodikban Virág, Petres és Molnár, a harmadikban pedig Bonar és Gliga góljainak. Három elveszített meccs után nyert hát a Brassó, az UTE pedig még mindig nem tudott kimászni a gödörből.

Dab.Docler - Ferencváros Budapest ESMTK  5-7 (2-2, 2-3, 1-2)

dabStephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler) – „Úgy érzem, hogy a helyzetkihasználásunkon ment el a mérkőzés. Rengeteg ziccert dolgoztak ki a srácok, azonban a befejezés valahogy sosem sikerült, míg a másik oldalon sokkal kevesebb helyzetből sikerült több találatot szerezniük a fővárosiaknak - akik végig harcosan, mindent odatéve játszottak. Véleményem szerint 2-0 után veszítettük el a mérkőzést, amikor néhányan sajnos hátradőltek. A legrosszabb meccsünkön vagyunk túl a szezonban. Most azonban semmi mással nem törődhetünk a Kontinentális Kupán kívül!”

Miskolci Jegesmedvék - HC Nové Zámky 6-5 hu. (1-1, 2-2, 2-2, 1-0)

mis
Mayer Péter
(edző, Miskolci Jegesmedvék) - "Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A mérkőzés során annyi mindenen mentünk át, hogy megérdemeltük a két pontot."

ASC Corona Brasov - UTE 9-2 (4-2, 3-0, 2-0)

uteFekti Bálint (vezetőedző, UTE) – „Érdekes meccs volt, az első tíz percben a saját játékunkat játszottuk és jól is ment. A második gól után a srácok elkezdték úgy érezni, hogy van esély a győzelemre, és egy kicsit megremegtek. Aztán jött a hidegzuhany, 4-2 lett, a csapat pedig elveszítette az önbizalmát, amit a meccs végéig nem is sikerült megtalálni. Ezután a nehéz hétvége után csak remélni tudom, hogy képesek leszünk ismét megtalálni magunkat.”

braGreg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona 2010 Brasov) – „A rengeteg stressz után, amit a három egymás után elveszített meccs jelentett, remekül kezdtünk, mi lőttük az első gólt. Nagyon fontos mérkőzést játszottunk ma, speciálisat, hiszen végre sikerült visszaszerezni az önbizalmunkat. A csatárok remek munkát végeztek ma, ahogy azt az eredményjelzőn is láthattuk. Jó meccs volt, nem volt sok egyéni hiba a védelemben sem. Örülök a csapatomnak és a végeredménynek is.”