A DAB az alapszakasz győztese a MOL Ligában

2013.01.29. 23:37 |
Már matematikailag sem hozható be a Dunaújváros előnye.

miskolcMiskolci Jegesmedvék – HC Nové Zámkynz
6:3 (0:1, 2:1, 4:1)

A mérkőzés első perceiben a hazaiak támadtak többet, meg is voltak a helyzetek, ám gól nem született ezekből. A 8. percben a vezetést a vendégcsapat szerezte meg: egy kipattanót Puchovsky lőtt közelről a hálóba (0-1). A gól után nagyobb sebességfokozatba kapcsoltak a Jegesmedvék, időként be is szorították az Érsekújvárt, ám Krizan mindent védett. A Nové Zámky leginkább a veszélyes kontráikban bízott, és Gyenesnek többször kellett védenie. A harmad utolsó percében kettős előnybe kerültek a Macik, ám ezt nem sikerült gólra váltani.
A második harmadban aztán sikerült egyenlő létszámban, ami előtte kettős-, illetve szimpla előnyben nem: egyenlített a Miskolc. A 23. percben Fodor kapta a kapu mögül a korongot és csatárnak már „csak” az üresen tátongó rést kellett eltalálnia a háló előtt (1-1). Az 25. percben Mikhailov ugorhatott ki szólóban, de lövését Gyenes bravúrral védte. Kitűnő mérkőzés alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel és remeklő kapusokkal. A 35. percben Mikhailov kétkézzel rántotta le ellenfelét, majd miután kiállították, a büntetőpadról a nézőket kezdte vízzel locsolni. A 38. percben Mamonovs egyedül vezethette rá Gyenesre a korongot, és nem hibázott (1-2). Gyorsan jött a válasz: 49 másodperccel a harmad vége előtt a Macik egy gyors támadás során szétpasszolták a vendégek védelmét, és az i-re a pontot végül Dubek tette fel, aki közelről mattolta Krizant (2-2)
A harmadik harmad 43. percben ismét a vendégek szereztek vezetést. Dobry kerülte meg a kaput, majd közelről a hálóba lőtt (2-3). A miskolci nyomás a 47. percben ismét góllá érett: a vendég védők ismét csak keresték a korongot, amely Miskolczi elé került, és ő pár lépésről nem hibázott (3-3). Egy perccel később 5 másodperc alatt használtak ki egy emberelőnyt a Jegesmedvék: a meglőtt korong Dubeket majd Krizant érintve került a kapuba (4-3). A 50. percben pedig ismét talpra ugrott a Jégcsarnok közönsége: a miskolciak többször is próbálták az ellenfél kapusán áttuszkolni a korongot, és ez végül Szilágyinak sikerült (5-3). Spisak edző érezte, hogy a három perc alatt kapott három gól miatt csapata kezd szétesni, ezért a találat után azonnal időt kért. A 55. percben egy kipattanót Saluga terelt a hálóba (6-3).

Tim Kehler (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék) - Egy egészen kitűnő mérkőzésen háromszor is talpra tudtunk állni, ami mutatja a csapat tartását. Az Érsekújvár láthatóan nagyon megerősödött, Krizan fantasztikusan védett. A játékosaim egyetlen pillanatig sem pánikoltak, és ez végül sikerre vezetett, a helyzeteinket gólokra tudtuk váltani. Az Érsekújvár rendkívül veszélyes csapat, egy pillanatra sem szabad ellenük kiengedni. Nagyon jó volt látni, ahogy a csapat minden egyes tagja küzdött, hajtott, és ez a hozzáállás hozta meg végül a nagyon fontos győzelmet.

Robert Spisak (vezetőedző, HC Nové Zámky) - A mérkőzés elején, jól játszottunk, különösen az első harmadban, és 3-2-ig nagyon jól tartottuk magunkat. Utána a fegyelmezetlenségeinket a Miskolc gólokkal büntette.

dabDunaújvárosi Acélbikák – UTEute
9:3 (2:0, 4:1, 3:2)

A Csíkszereda kiütése után ma már újabb feladat várt a DAB hokisaira, akik a sereghajtó Újpest gárdáját látták vendégül, természetesen a biztos győzelem reményében. Az Acélbikák ennek megfelelő elszántsággal vetették is magukat a küzdelembe, s az első nyolc percben valósággal kapuja elé szegezték a vendségeket, ám hiába a számtalan helyzet és lövés, Hajek állta a sarat. A játékrész dereka felé érve már a vendégek is kimerészkedtek ketrecük elől, de erre góllal felelt a DAB, méghozzá Nagy Richárd révén, aki egy hátratett korongot vágott hatalmas erővel a jobb felsőbe (1-0). A folytatásban is megmaradt a hazaiak masszív fölénye, míg a vendégek egy-egy megugrásukban bízhattak csak, ám azok nem jártak sikerrel. Nem úgy Marek Chvatal, aki a 17. perc legelején másolta le csapattársa gólját, megduplázva ezzel az Acélbikák előnyét (2-0).

A második harmadból mindössze másfél perc telt el, amikor Mihalik szerencsés találatával tovább növelte vezetését a DAB, majd a 25. perc legvégén Azari váltott gólra egy emberelőnyt, s ekkor már 4-0-s dunaújvárosi vezetésnek örülhettek a hazai drukkerek. A 33. percben Kiss Ákos kapu elé lőtt korongját lőtte a vas alá Somogyi, majd egy minutummal később egy kontra végén az újpestiek is megvillantak, s Meretei révén legalább szépíteni tudtak az eredményen (5-1). A játékrészt mégis újabb hazai találat zárta, ugyanis Pavuk remek cselek után húzta el Hajek mellett a korongot, így az utolsó felvonásra már semmi izgalom nem maradt (6-1). Az Acélbikák nem is igazán törték magukat a záró játékrészben, s ezt Pichler bombájával alig egy perc alatt meg is büntették a lilák (6-2). A folytatásban sem igazán foglalkozott a védekezéssel a hazai csapat, ráadásul a támadások építésébe is elég sok hiba csúszott, így a három felvonás közül ez volt a legkiegyenlítettebb. Az 50. percben Szappanos azért egy kiugrás után belőtte ziccerét, majd nem sokkal később Kiss Dániel is feliratkozott a góllistára egy csilingelő bombával, ám Ódry lövése ellen sem volt ellenszere Kiss Tamásnak, így az 55. percben még mindig egálra állt az utolsó harmad (8-3). Arról, hogy azért ezt a húsz percet is a hazaiak nyerjék, Galanisz gondoskodott két minutummal a játékidő vége előtt, így a nem túl magas színvonalú találkozót végül 9-3-ra nyerték az Acélbikák, akik ezzel a győzelmükkel már matematikailag is megnyerték a MOL Liga alapszakaszát.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler) - Nem mindig könnyű hozni az úgynevezett kötelezőnek tartott győzelmeket, de sokat dolgoztunk a sikerért, amit végül meg tudtunk szerezni. Három gólt kaptunk, ami annak volt köszönhető, hogy a korong nélküli játékunk nem volt elég intenzív, de nagyon bízom abban, hogy a pénteki, Érsekújvár elleni találkozón már egy olyan kemény csatát vívunk majd, ami segíti az előrébb lépésünket.

Ancsin János (edző, UTE) - Túl nagy falat volt ma számunkra a DAB, nem igazán tudtuk tartalommal megtölteni a játékidőt. Ugyanakkor lehettünk volna talán egy kicsit bátrabbak is, hiszen úgy akár szorosabban is alakulhatott volna a mai mérkőzés.

A MOL Liga állása:

Hely Csapat M 3p. 2p. 1p. 0p. +/- Pont