A visszatérő Lövei és Kulesov duplájával győzte le a DVTK az UTE-t

2024.01.30. 21:04 |

Mindkét, hosszabb sérüléséből felgyógyuló játékos kulcsembernek bizonyult a miskolciaknál.

Miskolci oldalon hosszabb kihagyás után duplával tért vissza Lövei és Kulesov is, Hill és Pecsét viszont sérülés miatt nem lehetett ott a meccskeretben; továbbá Vesey bemutatkozása is váratott még magára. Feltűnt azonban a cserepadon Vosvrda, a DVTK újonnan igazolt hálóőre, aki végig debütálásra készen várakozott. A budapestiek továbbra sem számíthattak Coattára, a kanadain kívül sérülés miatt nem húzott szerelést Ewanyk, Kovács Sebestyén és Laskawy sem. Voris és Rajna állt a vasak között.

Rögtön az elején Páterka brusztolt ki magának egy ziccert, Rajna remekül állta a sarat. Egy hónapnyi kényszerpihenője után kiválóan tért vissza a harmadik csapategységbe Kulesov, az orosz támadó játékában nyoma sem volt a 4 hetes kényszerpihenőnek, a légiós konstans lubickolt a vendégketrec előtt, az UTE hálóőrének két ízben is résen kellett lennie. Más iramban játszott a DVTK, az Újpest védelme a 13. minutumban nem is bírta tovább a rá nehezedő nyomást: Esteves kísérlete Rajnáról középre csorgott, a bekkek nem tudtak takarítani, a második próbálkozást pedig a szintén hosszú kihagyásából visszatérő Lövei kotorta kapuba (1-0). Lendületben maradt a Miskolc, elképesztő sebességfokozatban tevékenykedtek a Jegesmedvék, Valentyin Razumnyak és Berdnyikov vezérletével hatalmas presszing zúdult a lilák ketrecére, ráadásul az UTE emberhátrányban zárta az első játékrészt. Egyenlő létszám, illetve emberdeficites szituáció mellett is kizárólag csak Rajnán, vagy az önfeláldozóan védekező újpesti hátvédeken múlt, hogy a csapatok 1-0-s állás és 13-5-ös kapura lövési ráta mellett vonulhattak pihenőre.

Szűk egy perc telt el a középső felvonásból, amikor Saarelainen korcsolyázott le az alapvonal irányába, majd gondolt egy merészet, s lehetetlen szögből tüzelt – a trükkös kísérlet valahogyan utat talált a hálóba, Vorisnak ezt onnan azért illett volna hárítania (1-1). A folytatásban Bartos remek helyzetfelismeréssel hozta helyzetbe Berdnyikovot, a piros-fehérek 42-ese azonban elpuskázta nagy helyzetét. A 27. percben ismét a házigazdáknál volt az előny: Lövei kínálta meg Rajnát egy távoli bombával, a hálóőrről a kapu előterébe pattant ki a korong, amire Kulesov gyorsabban reagált, mint őrzője, s a kapuba tunkolt (2-1). Túl a játékrész derekán Esteves ritkán látott cselsorozattal ültette be hintába ellenfelét, az UTE hátvédje elvesztette egyensúlyát, aminek következtében a kanadai a kapu torkáig gyalogolhatott, rafinált próbálkozására azonban Rajna még épp időben vissza tudott érni. A házigazdák elpuskázott lehetőségeit a 35. percben újra megbüntette az Újpest: Kovács Alex félfordulatból, némileg kiszorított szögből leadott lövése megint megtréfálta Vorist (2-2). Ezen a mérkőzésen is feltűnően jól centerezett Bartos, a cseh importjátékos Valentyin Razumnyaknak készített elő, Rajna az utolsó pillanatban összezárt. A harmadzáró dudaszó előtti 30 másodpercben elképesztő jelenetsoroknak lehettünk szemtanúi: Mattyasovszky hathatós közreműködésével két kapuvasat is durrantottak a Jegesmedvék, ezt követően Rajnát bődületesen nagy löketekkel kínálták meg a miskolci bekkek. Nem lehetett tovább bírni a borsodiak fojtogatását, Szirányi kékvonalas bombájába Berdnyikov szúrt bele remek érzékkel, ezúttal az ihletett formában tevékenykedő újpesti kapus is tehetetlennek bizonyult (3-2).

A 42. percben belőtte a negyediket is a DVTK: Valentyin Razumnyak átadását Kulesov váltotta gólra (4-2). Kevesebb, mint 6 minutummal a vége előtt emberfórban támadhattak a házigazdák, Esteves és Lövei között feltűnően jól működött a kémia, előbbi középre tett passzát a kéztöréséből felépülő fiatal magyar támadó középmagasan a bal sarokba helyezte (5-2). Érthető módon Juurikkala mester kockáztatott, az 56. percben Rajna még lekorcsolyázott a cserepadra, a találkozó végeredményét pedig Esteves állította be egy üres kapus találattal (6-2). Mindkét együttest megilleti a dicséret, a miskolci publikum ugyanis remek tempójú, közönségszórakoztató mérkőzésnek lehetett szemtanúja.

Az Újpest február 1-jén a Sportklubot látja vendégül, míg a hónap második napján a DVTK a Corona Brassót fogadja a Népkertben.

DVTK Jegesmedvék-UTE 6-2 (1-0, 2-2, 3-0)

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

"Szerintem nagyon jól játszottunk 60 percen keresztül. A fejlődés annak tudható be, hogy jól kontrolláltuk a korongot, lecsökkentettük az eladott korongok számát, nem adtunk nekik lehetőséget a létszámfölényes lerohanásokra és a minőségi helyzetekre. Ezeket figyelembe véve nagyon elégedett lehetek azzal, ahogy játszottunk. Talán ez volt a legösszeszedettebb játékunk idén a teljes 60 percet tekintve. Még amikor gólt szeretek, akkor sem pánikoltunk. Támadásban maradtunk és nem esett vissza a játékunk."

Markus Juurikkala vezetőedző, UTE:

"Először is gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték a győzelmet. Az eredmény szoros volt az első két harmadban, tartottuk magunkat, de igazából nem volt egy szoros meccs. Nagyjából a játék minden elemében jobbak voltak ma, ezt el kell ismernünk. Mi nem tudtuk emelni a játékunk szintjét. Hogy ennek mi lehet az oka, az egy jó kérdés. Az edző felelősssége, hogy a csapat készen álljon a meccsre, ma pedig ez nem így volt."