A ráadásban vitte a rangadót a Csíkszereda

2019.11.23. 23:16 |
Ismét jó meccset játszott a tavalyi két döntős az Erste Ligában. A Brassó 11 gólt szerzett az UTE ellen.

Sport Club Csíkszereda–FTC-Telekom 4-3 (1-1, 0-0, 2-2, 1-0) - hosszabbítás után

Az idény harmadik csúcsrangadója nagy tempóval és kemény ütközésekkel indult, és mindkét kapusnak volt dolga bőven. A 13. perc végül meghozta az első gólt: Bíró Tamás élesen kapu elé belőtt korongjába Fodor Csanád ért bele. Hamar kétgólos „hízhatott” volna az előny, de Brophey és Becze sem tudta becsapni Aranyt. A hazai előny végül alig három percet tartott. Switzer lógott meg a bal oldalon, lövését még védte Szamankov, de a kipattanót Ranteaen bepofozta.

A második felvonás elején a kemény fizikai játék mellé párosult az is, hogy a játékosok egyre többet kezdtek egymással foglalkozni és kevesebbet a játékkal. Kevesebb volt a helyzet, több a figyelmeztetés. A meccs felénél ugyanakkor a Sportklub több ziccert is kihagyott.

A harmadik felvonás elején Rokaly Szilárd parádés egyéni villanása gólt eredményezett, újra vezettek a hazaiak. Támadásban maradt a Sportklub, de Arany tartást adott csapatának. A 44. percben viszont már ő is tehetetlen volt: Shalla belőtt korongjába ezúttal Pelley ért bele emberelőnyben. Lendületben maradtak a szeredaiak, de Rokaly Norbert szólót, míg Taratuhin és Rokaly Szilárd ajtó-ablak helyzetben tévedett. Ahelyett, hogy letudta volna zárni a meccset a Sportklub, úgy járt, mint egy nappal korábban az UTE ellen. A Ferencváros kihasználva két megingást egyenlített. Az 50. percben Rantanen lövésébe Tóth Adrián az utolsó pillanatban épp annyira ért bele, hogy az becsapja a kapust. Két perccel később Kulmala húzott el a bal oldalon, majd egy szemtelen húzással a rövid alsóba lőtt. A Fradi a végén emberelőnyben támadhatott, de a győztes találatot nem tudta beinni.

A ráadás nem tartott sokáig. Bő egy perc után Shalla csapott le egy eladott korongra, és belőtte a szólót.

A Csíkszereda sorozatban öt győzelemnél tart, és az idényben már harmadszor verte meg a címvédőt. A Sportklub 21 ponttal vezet a Fradi előtt, igaz, négy meccsel többet játszott. A zöld-fehérek két ponttal térhetnek haza az erdélyi túráról.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Tudtuk előre, hogy egy emocionális mérkőzés lesz és ez így is volt két nagyszerű csapat között, akik a tavaly egymás ellen játszották a finálét. Megpróbáltunk kemény fizikális játékot mutatni, ami érzésem szerint sikerült és élni az előttünk álló lehetőségekkel. Ugyanakkor az ellenfél is megmutatta, hogy remek csapat, remek edzővel. A harmadik harmad elején sikerült meglépni az ellenféltől, de megingásainkat kihasználták, majd a hosszabbítást Shalla eldöntötte. Nagyon sokat dolgozott ez a sor és örvendek, hogy a kihagyott helyzeteiket végül gólra tudták váltani. Ugyanakkor kiemelném Szamankov teljesítményét is. Örvendek és elégedett vagyok az elért eredménnyel.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Nagyon jó mérkőzés volt. Örülök, hogy kétgólos hátrányból sikerült visszajönnünk a meccsbe, amiért komoly energiákat mozgattunk meg. Ez nem könnyű itt Csíkszeredában, egy ilyen erős csapat ellen.. Ez nekünk sikerült. A hosszabbításban vétettünk egy hibát és sajnos a plusz pontot nem sikerült megszerezni. A srácok beletettek apait-anyait a meccsbe, valósággal csúsztak-másztak a jégen és jelen pillanatban ez a legfontosabb.”

Corona Brasov–UTE 11-6 (3-1, 6-4, 2-1)

Gyorsan két góllal ellépett a Brassó, de a vendégek Sikorcin révén szépítettek. A hazaiak az első emberelőnyökkel nem tudtak élni, ám teljes létszámban ismét mattolták Duscheket a 18. percben.

A második harmadot is két gyors góllal kezdte a Brassó, fórban Gliga, majd Molnár talált be, így már 5-1 volt az állás. Jöhetett is a kapuscsere, és Márkus állt be. Az UTE pedig elkezdte a felzárkózást: Pokornyi, aztán emberelőnyben Di Diomete szerzett gólt. A meccs derekán őrült percek következtek. Rabbit fórból növelte a hazai előnyt, de aztán egy percen belül Nagy és Reed is eredményes volt, így egy gólra olvadt a brassói vezetés. Időt is kért a szakmai stáb, és lehozta Polcot, helyére Tőkét beküldve. A gólcsap egy időre elzárult, de a bíróknak volt dolguk rendesen, a 33. percben hazai részről Armstrong és Fowlie, az újpestiektől Kiss-Rusk és Henderson is véglegest kapott. Ahogy lenyugodtak a kedélyek, abból a Brassó jött ki jobban, és másfél percen belül Tranca, Rabbit, majd Péter is gólt szerzett.

A Brassó az utolsó harmadban sem állt le, Constantin 44 másodperc után betalált, aztán a hajrában Rabbit már a harmadik gólját ütötte. Az utolsó percben Di Diomete kozmetikázott az eredményen.

A Brassó sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg, az UTE viszont egymás után a harmadik vereségnél jár.

Nyilatkozat

Ondrej Rusnak, másodedző, Brassó: „Elég vad meccs volt, senki sem számított arra, hogy ilyen eredmény születik, az UTE ellen mindig szoros találkozókat játszunk. Szoros is volt az első harminc perc, de aztán Tőke védése fontos volt 6-5-nél, és mi szereztük a hetedik gólt, utána pedig irányítottuk a meccset. Örülünk, és reméljük, hogy ezt át tudjuk menteni a magyarországi túrára is.”

Virág Csaba, másodedző, UTE: „Nem akarom túl sokat mondani erről a meccsről. Először is gratulálok a Brassónak, jól játszottunk, számunkra pedig csalódást keltő volt a találkozó. Ez elfogadhatatlan, sok egyéni hibát követtünk el és rettenetesen játszottunk a védekező harmadban. Késésben voltunk, lusták voltunk, nem játszottunk jól, és hagytuk, hogy az ellenfél annyi gólt szerezzen, amennyit csak akar. Volt pár lehetőségünk, hogy döntetlenre jöjjünk fel, de aztán újra jöttek az egyéni hibák, amelyeket ezen a szinten nem elfogadhatók.”

(Fotó: Pál Zoltán)