A ráadásban győzött a Brassó

2018.03.01. 23:05 |

Harmadik alkalommal döntött hosszabbítás a párharcban, ezúttal a Brassó győzött, és előnnyel várhatja a hatodik meccset az Erste Ligában.

A Brassó az első emberelőnyét kihasználta, a 11. percben Walls talált be, úgy, hogy a korong a vasat is érintette. Nem sokkal később a vas újra a vendégekkel volt, ugyanis Hegyi lövése kipattant, és a videózás is azt állapította meg, hogy nem volt bent a korong. Az UTE nagy erőkkel támadott, és a 15. percben egyenlített Kovács Csaba góljával – a rutinos csatár jókor volt jó helyen.

A Brassó agresszív letámadással kezdte a második felvonást, de az Újpest is felvette a ritmust, és a 24. percben Kiss Dániel óriási góljával előnybe került. Sőt, a 32. percben tovább nőtt az előny: egy gyors kontrát Caladi fejezett be. A vendégek folytatták a letámadást, és végül ez meg is hozta eredményét, korongszerzés után ugyanis Bíró Mátyás talált be. A folytatásban még mindkét kapu előtt nagy helyzetek adódtak.

A harmadik harmad óvatosabban indult, de aztán kiállítások után a Brassó került emberelőnybe, és Knyazev egyenlített is az 50. percben. Még egy brassói kapuvas és egy Kovács Csaba-helyzet okozott izgalmat a hátralévő percben.

Ismét jöhetett tehát a hosszabbítás, amelyet az Újpest kezdett jobban, több ziccere is volt, de a győztes gólt a Brassó szerezte: Sirokovs nagy lövését nem tudta fogni Sila.

Összesítésben egy gól választja el az elődöntőtől a Brassót. A párharc pénteken folytatódik Erdélyben.

UTE-ASC Corona Brasov 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után
Az állás: 3-2 a brassói csapat javára.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, UTE: "Sajnos, hogy most nem nálunk jött a tökéletes lövés, a hosszabbítás lutri tud lenni. Az a baj, hogy hosszabbítás volt, mert 3-1-nél nem tudtunk megszerezni a negyedik gólt. Szoros a párharc. Most kint kell nyernünk, amit már megtettünk egyszer, és most megteszünk még egyszer.

Strenk Hunor, Brassó, másodedző: "“Nem kezdtünk rosszul, az első harmad közepén egy jól eltalált lövésből vezetést is tudtunk szerezni. Aztán a gólunk után és különösen a második harmadban nagyon jól játszott az UTE, megfordította a meccset, és akár újabb gólokat is lőhetett volna. De szerencsére nem tette mi pedig találtunk egy szerencsés gólt, és ezzel visszajöttünk a meccsbe. A harmadik harmadban nagyon sokat dolgoztunk az egyenlítésért, és ennek megérdemelten meg is lett az eredménye. A hosszabbítás mindig szerencse kérdése is, nekik is volt helyzetük, de ők nem lőtték be, mi viszont igen, és összességében úgy érzem, megérdemelten nyertünk.” (a Jégkorongblog alapján).