A ligaújonc hazai pályán szerezte meg első győzelmét

2016.09.18. 22:41 |
Három szoros meccset hozott a MOL Liga vasárnapi meccsnapja. Galac hosszabbításban szerezte meg első MOL Liga győzelmét, a címvédő DVTK kettővel, az FTC egy góllal nyert; mindhárman hazai pályán.

CSM Dunarea Galati – Fehérvári Titánok 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0)

A MOL Liga romániai újonca is bemutatkozott hazai pályán, a közeg pedig jó hatással volt az együttesre. Mindkét fél légiós kapussal vágott neki a csatának – a Fehérvár esetében csak az volt a kérdés, hogy melyikkel, de az előző meccsekhez hasonlóan maradt Lemay a kapuban.

A gól nélküli első harmadot követően a másodikból alig telt el egy perc, amikor Szabó Bence értékesített egy emberelőnyt, majd a fehérvári előnyszerzést követően újabb húszpercnyi gólcsend következett.

Preston Shupe szintén emberfórban talált be a galaci kapuba, így egészen a végjátékig kétgólos előnnyel haladt a Fehérvár. Ez a különbség viszont ötven másodperc leforgása alatt teljesen elolvadt. A meccs 56. percénél jártak a felek, amikor Mihály Ede létszámfölényben felezni tudta csapata hátrányát, majd még ugyanabban a cserében egyenlített Bushbacher. A rendes játékidőben már nem esett gól, a hosszabbításnak pedig egyértelműen a házigazda vágott neki lélektani előnyben. Az aranygól végül épp olyan gyorsan esett, mint a másik két galaci találat, mindössze fél perc telt el a ráadásból, amikor Szőcs Szabolcs találatával megszerezte első MOL Liga-győzelmét a Dunarea Galati.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK (1-0, 1-0, 1-1)

A DHK veretlenként érkezett a címvédő otthonába, ahol első meccsét játszotta Nicholas Kuqali, ő érkezett a sérülés miatt hosszabb időre kieső Colin Joe helyére. A DVTK-nál ezúttal is Adorján kapott lehetőséget, míg a DHK-nál idén először Pleszkán József védhette a kapus. A meccs elején Gőz Balázs a kapitány, Hajós Roland átadásából szerzett vezetést a házigazdának. Ezt az egy találatot láthatta a közönség az első harmadban, illetve egy kevésbé kellemes helyzetet, amelynek végén Kosourov zárta rövidre a meccset, mehetett is zuhanyozni.

A második játékrészben sem volt góleső, de a hazai szurkolók ismét örülhettek, a Debrecen újabb orosz légiósa, Bezrukov szedett össze végleges kiállítást, emberelőnyben pedig Pavuk Attila szerezte meg csapata második gólját.

Debreceni oldalról a 49. perc elején érkezett válasz, Hári Norbert felezte csapata hátrányát, Piskunov és Kochetkov készített elő neki. A harmadik harmad második felébe lépve viszont ismét villant a címvédő emberelőnyös játéka, a Galanisz-Magosi-Pavuk hármasból ezúttal előbbi szerzett gólt és utóbbi kettő asszisztot. Az eredmény ezt követően már nem változott, a DVTK megszakította Debrecen győzelmi sorozatát.

FTC – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Idén először csapott össze a Ferencváros és Dunaújváros csapata. A házigazdánál zsinórban második alkalommal hiányzott a keretből Fliszár és Gerencsér, Rafaj Attila pedig kétmeccses eltiltása miatt kényszerült pihenőre. Kapusposzton egyik oldalon sem volt meglepetés, az FTC-nél Sevela, a DAB-nál Duschek védett, légiós kapustársát, Maximilian Bacat pedig először nevezték meccsre, egyelőre csak a padon kapott helyet. Majdhogynem megismétlődött a Fradi pénteki meccsének forgatókönyve a kezdésnél, az első cserében gólt kapott a házigazda. Dansereau átadásából szerzett vezetést Azari. Kisvártatva jött az egyenlítés is, a zöld-fehér szurkolók a 9. percben ugrottak fel, amikor Szappanos passzából Tendler juttatta Duschek mögé a pakkot.

A meccs felénél fordított a Ferencváros, ismét finn légiós volt eredményes, ezúttal viszont Hietamaki fejezte be jól a Tendlerrel és Schwindttel közös emberelőnyös akciót. Nem örülhetett viszont sokáig a házigazda, Nagy idei első gólja egyenlítést ért a Dunaújvárosnak éppen egy perccel az előbb említettet követően. A második játékrész végén egy páros kiállítást követően Hruby kapott újabb két percet, a lehetőséget pedig még a szünet előtt értékesítette Jabornik.

Hiábavaló volt minden igyekezete a vendég együttesnek a záró felvonásban, az eredmény már nem változott, az FTC otthon tartotta a három pontot.