A Leveles Kupa idei jelöltjei

2024.05.17. 13:11 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. Naponta bemutatjuk a jelölteket, következzenek a legjobb ifjúsági korú játékosok.

Az 1974/75-ös szezonban életre hívott Leveles Kupát az év legjobb ifjúsági korú játékosa kapja. A trófea névadója a fiatalon, 1972-ben elhunyt Leveles György, a BVSC kiemelkedő tehetségű csatára.

Horváth Alex

Az U18-as válogatott stábja egyszerre fejezte ki sajnálatát és büszkeségét Horváth Alex hiánya miatt a divízió 1/A-s vb előtt. Alex ugyanis cseh U20-as bajnoki döntőt játszott a Trinec együttesével a vb-felkészülés hajrájában és hatalmas izgalmak után meg is nyerte az aranyérmet – ez Európa egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságában magyar játékosnak nem minden nap sikerül. A 18. születésnapját május 22-én ünneplő tehetség az alapszakaszban 48, a playoffban 15 meccset játszott klubcsapatában. Nem maradt ezzel együtt világbajnokság nélkül, hiszen fiatal kora ellenére volt ott a magyar keretben a Tüskecsarnokban az U20-as vb-n, ahol szintén nem okozott csalódást.

Laskawy Ferenc

Nagyon nagy fejlődésen ment keresztül ebben a szezonban, ami annak köszönhető, hogy szinte végig az UTE felnőttcsapatában edzett – és játszott. 29 Erste Liga-mérkőzésen 1 gól és 4 assziszt is a neve mellé került. Két világbajnokságon is részt vett Franyó Krisztiánhoz hasonlóan: decemberben az U20-as válogatott tagjaként a Tüskecsarnokban bizonyított, áprilisban Dániában volt a csapat és a vb egyik legjobb csatára, elvégre a kanadai táblázat élén végzett 3+8 ponttal. Az osztrák U20-as bajnokság rájátszásának pontkirálya is ő lett, a döntőben látványos gólt szerzett – erre az idényre tehát sokáig fog emlékezni.

Vén Bendegúz

Nagyon ízlik a svéd (hoki)élet a még mindig csak 17 éves Vén Bendegúznak, aki a Södertälje U18-as csapatában játszotta végig a szezont (a nyáron a Nackánál eltöltött évek után szerződött ide). 39 meccset játszott az idényben a klubjával, de a lábába került 26 válogatott meccs is. Főként az U18-as keretben, a dániai világbajnokságon a legeredményesebb védőjátékos lett a kanadai táblázaton 1 gólja és 5 gólpassza révén. Ebben az évben is sikerült tovább fejlődnie, nemcsak a pályán, hanem a svéd nyelvtudása tekintetében is.