A jövő bajnokai: íme, a magyar keret az idénynyitóra!

2024.08.01. 14:51 |

Postázták a meghívókat a magyar fiataloknak, több mint negyven játékos készül majd az augusztus 11-i, amerikai ifik elleni mérkőzésre, valamint a további nyári feladatokra a Vasas Jégcentrumban.

Igen bő kerettel hangolnak az augusztusi programra U18-as és U20-as válogatottunk tagjai. A két korosztályból kerülnek ki azok, akik a magyar U19-es válogatottat alkotják majd az augusztus 11-i, az Egyesült Államok U17-es együttese elleni szezonnyitó felkészülési mérkőzésen.

Mint korábban Ladányi Balázs, a juniorok és Svasznek Bence, az ifik szövetségi edzője elmondta, év végéig még mindenképpen az U20-as válogatott minél zökkenőmentesebb felkészülése jelenti a prioritást, hiszen a keret a decemberi bledi vb-re gyakorol. Így a legjobb ifjúsági korú játékosokat is (már akikre igényt tartanak és rendelkezésre állnak) az U20-as keretben láthatjuk majd a naptári évben.

Augusztusban az U20-as válogatott a karlstadi nemzetközi tornára utazik, az U18-asok pedig a Vasas Jégcentrumban játszanak ORV-tornán. Ezt előzi meg az Egyesült Államok U17-es csapata elleni találkozó, ezen az ifik és az elsőéves U20-as játékosok lépnek jégre.

A bő keret augusztus 7-től gyakorol együtt, azaz most több idő lesz felkészülni az első erőfelmérőre, mint egy éve a kanadaiak elleni találkozón. 10-én a csapat néhány tagja részt vesz az amerikaiak edzésén, amelyre Hockey Fan-jegyet lehet vásárolni (ez érvényes a másnapi meccsre, amely 17:30-kor kezdődik). A Meet&Greet program az edzést követően közönségtalálkozóval zárul, ahol fotókat lehet készíteni az amerikaiakkal, autogramokat lehet tőlük kérni, és pár szót is lehet velük váltani. Ne feledjük, könnyen lehet, hogy ezeket a srácokat pár év múlva már az NHL-ben láthatjuk.

Az amerikai keretről itt írtunk korábban.

A magyar keretben (amely még változhat a visszajelzések függvényében), öt kapus, 15 hátvéd és 27 támadó szerepel (a külföldön játszók közül Farkas Olivér és Szongoth Döme nem lesz itt Budapesten a 11-i mérkőzésen, ők Karlstadban csatlakoznak a magyar juniorokhoz).

A hokis szezonnyitóra (és a Meet&Greet-programra) az eventim.hu felületén lehet jegyeket vásárolni, a helyszínen nem lesz jegyértékesítés.

Az augusztus 7-11-ig tartó összetartásra meghívott játékosok:

Név Poszt Született

Szöllősi Csaba F 2005
Tóth Péter  F 2005
Zimányi Dániel F 2006

* a karlstadi programra csatlakoznak.

A stáb tagjai:

Ladányi Balázs vezetőedző