A játékosok és a rendszer próbája a Roland Divatház Négy Nemzet Torna

2017.11.08. 14:11 |

A válogatott játékosok és az általa elképzelt játékrendszer tesztelésére szeretné felhasználni a hétvégi budapesti Roland Divatház Négy Nemzet Tornát a magyar férfi felnőtt jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. Jarmo Tolvanen hisz a csapaton belüli szerepekben.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a november 10. és 12. között a Tüskecsarnokban megrendezendő Roland Divatház Négy Nemzet Torna kiváló alkalom arra, hogy mind a behívott játékosokat, mind az általa elképzelt rendszert erős ellenfelek ellen próbálja ki.

Jarmo Tolvanen a sajtótájékoztatón elmondta, azért is fontos a pénteki Lengyelország, a szombati Olaszország (mindkettő 19 órakor kezdődik) és a vasárnapi Japán elleni (18 órától rendezett) mérkőzés, mert a tavaszi budapesti világbajnokságig kevés lehetősége lesz a válogatottnak arra, hogy éles összecsapásokon méresse meg magát, és a játékosok megszokják szerepüket.

A válogatott csapatkapitánya, Bartalis István szerint nagyon várják a tornát, hiszen ilyenkor kiszakadhatnak a hétköznapokból, és számukra mindig ünnep a nagyszerű magyar közönség előtt jégre lépni.

Bartalis úgy véli, a négy válogatott hasonló játékerőt képvisel, de mindhárom ellenfél verhető, nem is lehet más cél, mint a győzelem. Igaz ez akkor is, ha a három nap alatt játszott három mérkőzés az új játékrendszer miatt a szokásosnál nagyobb terhelést jelent.

A felnőtt válogatott mellett az U20-as férfi csapat is nemzetközi tornán vesz részt Szlovéniában. A decemberi világbajnokság előtt náluk már 80-90 százalékban végleges a keret, így a minél sikeresebb felkészülés a legfontosabb – mondta Egri Gergely sportigazgató, aki szerint a világversenyen a cél egyértelműen az lesz, hogy az U20-as csapat megtartsa helyét a világ 16 legjobb csapata között.

Egri azt is elmondta, hogy a hétvégén Miskolcon a felnőtt női válogatott is nagyon rangos ellenfeleket fogad. A hölgyek sorrendben Dél-Korea, Franciaország és Dánia legjobbjaival mérik össze tudásukat. Ezek a mérkőzések ingyenesen tekinthetők meg.

A sajtótájékoztatón átvehették nyereményüket azok, akik szerencsésen licitáltak a Szapporói Hősök játékosainak a szeptember 30-i gálán viselt mezeire. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére összesen 1.116.000 forintot gyűjtött össze az MJSZ, amit a hétvégi tornán adnak át a szervezetnek.

A mérkőzések idején a családokat gyermekvigyázó és külön szektor várja.

A nem magyar érdekeltségű mérkőzéseket ingyen lehet megtekinteni a helyszínen is, de a mérkőzés után a csarnokot kiürítik, így újra be kell lépni aki jegyet vett a magyar meccsre. A magyar csapat mérkőzéseire a törzsszurkolói szektorba kedvezményesen, 1.200,- forintért lehet jegyet venni. Ezúttal is lesz családi szektor, ahová a felnőttek 2.500, a gyerekek – 14 éves korig – 1.000 forint ellenében vehetnek jegyet, a 6 év alattiak számára továbbra is ingyenes a belépés, ha ölben ülnek.

Azon szurkolók, akik az MJSZ honlapján kitöltik a kérdőívet, 20 % kedvezményt kapnak a kiválasztott jegy árából. A kérdőív kitöltése után e-mailben kapott kódot az eventim.hu és a jegyed.hu rendszereiben lehet felhasználni. Minden kód egy jegy megvásárlásához nyújt kedvezményt. Egy e-mail címmel egyszer lehet regisztrálni és kérdőívet kitölteni, amiért egy kódot kapnak a szurkolók.

A torna programja:

November 10. péntek

15:30 Japán – Olaszország (online: sportstream.hu)

19:00 Magyarország – Lengyelország (tv:M4)

November 11. szombat

15:30 Lengyelország – Japán (online: sportstream.hu)

19:00 Magyarország – Olaszország (tv:M4)

November 12. vasárnap

14:30 Lengyelország – Olaszország (online: sportstream.hu)

18:00 Japán – Magyarország (online: M4sport.hu)