A Gyergyó is győzni tudott a BJAHC ellen

2024.02.02. 21:19 |

Rendes játékidős káposztásmegyeri sikerével a címvédő öt pontra feljött a hullámvölgybe kerülő BJA HC-ra.

Hiába Molnár Zétény első Erste Liga-gólja, a címvédő GYHK a 42 lövést hárító Rasmus Rinne és az elöl-hátul hasznosan játszó Vincze Péter vezetésével mindhárom pontot elhozta a zsinórban negyedik meccsét elveszítő budapestiek otthonából.

Az egy nappal korábbihoz képest mindkét csapat megkavart sorokkal korcsolyázott jégre, a hazaiaknál Tóth Gergely visszatért a védelembe. A kapukban Farkas és Rinne kezdett.

A nyitó harmad Vincze Péter főszerepét hozta: előbb saját gólvonala környékéről takarított el egy Rinnén már átjutott pakkot, majd Viikilä kiállítása után emberelőnyben is ő rohant vissza ziccert megakadályozni. Ezt követően, még ugyanebben a fórban a gyergyói vezető gólnál is Vincze jegyezte a másodlagos asszisztot: egy újabb emberhátrányos BJAHC-kontra végén Ritterék nem tudták jól befejezni a 2 az 1-et, a fordulásból jött a büntetés, Vincze előrepassza után Orban előkészítését Haaranen értékesítette a 9. percben. Egy következő kiállítást még kivédekezett a hazai csapat, a 18. minutumban azonban megduplázta előnyét a címvédő. Vincze ezúttal a másik kapu előtt, pontosabban mögött jeleskedett: szépen fordult le emberéről, s tette be az alap mögül Bodónak, aki habozás nélkül bevágta (0-2). A harmad végén Galoha ziccerénél Mesikämmen mentett óriásit bevetődve.

A középső harmad egy sérülésgyanús esettel indult, Ritter be is ment az öltözőbe, szerencsére később vissza tudott térni. Újabb Galoha-helyzet maradt kihasználatlanul, a lett ezúttal mellélőtt Rinnével szemben, majd Pozsgai lövését is fogta a finn. Ezen a napon jól zárt a gyergyói retesz, de a második harmad hajrájában így is megérkezett a nem érdemtelen szépítés: Dóczi lőtt távolról, Molnár Zétény szép beleéréssel ünnepelte első felnőttgólját (1-2). A játékrészt Sylvestre 2+2-je zárta a Vorobjovnak okozott vérző sérülésért, 20 másodperc híján az egész áthúzódott az utolsó etapra.

Itt már egyértelműen Rinnéék játszották a főszerepet: a BJAHC jóformán kapujához szegezte az ellenfelet, de hiába tüzeltek mindenhonnan Vorobjovék, s kaptak még Sylvestre kiszórása mellé két újabb előnyt a záró harmadban is, egyetlen helyzetüket sem tudták gólra váltani, a végén a kapuslehozatal ideje alatt is ott maradt Nagy Krisztiánék ütőjében az egyenlítés. A fővárosiak ezzel egymást követő negyedik mérkőzésükön maradtak pont nélkül, ezzel veszélybe került a dobogójuk, míg az 5. helyre előrekúszó GYHK öt egységre csökkentette a kettejük közötti távolságot.

BJAHC-Gyergyói HK 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK:

"Nyilván kellett a két gól, de elképesztő volt a védekezésünk öt az ötben és négy az ötben is. Nem tudom, hány kiállításunk volt, de mindent megöltük. Tegnap négyet kaptunk előnyből, pedig ugyanaz a sémánk. Nyilván megnézve az ellenfelet, az ottani szignálokra rásimítva a saját sémánkat, ma ez így sikerült, nagyon örülök neki. Tegnap nem voltam ilyen boldog a hátrányos munkánkkal, de jól reagáltunk a tegnapra. Van lázas játékosunk, kettő sérültünk, Tranca Dani is lázasan játszott, illetve voltak további, régebbről sérültjeink, ez egy ilyen szezon. Ingadozó kicsit a formánk, sok a hiányzónk, az elmúlt két évben ez nem így volt. Ennek meg kellett történni velünk, ezeket a helyzeteket kezelni kell. Mindenből tanulni kell, a rosszból is, a jóból is, és mindig a jó dolgokat kell továbbvinni egy vereségből is, illetve a győzelemből is.

Kangyal Balázs vezetőedző, BJAHC:

"Sokkal pozitívabb vagyok, mint az előző mérkőzésünk után, azért lehetett látni, a srácok nagyon komolyan és nagyon sokat dolgoztak ma. Azon múlt, hogy az emberelőnyeinket nem tudtuk belőni, amúgy a játék összképe teljesen rendben volt. Megint ötven körül lőttünk kapura, az ellenfelünknek talán 25 lövése volt a statisztika szerint. Zoli mondta, a játék minden elemében jobbak voltunk, mint a Gyergyó. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a ponthatár az 36 pont, amivel játszanod kell egy mérkőzésen, ha a játékosok pontértékét vesszük. Mi ma 36.1 tized ponttal játszottunk, az ellenfélnél pedig van, aki be sem tud öltözni, azért ez is sokat elmond. Abszolút jó úton vagyunk. A csatároknak elmondtam, el kell tudni viselni a góllövés felelősségét, ma ez volt a diferencia. Nyerhettünk volna 3-4 góllal is, simán. De ezek a helyzetek, az emberelőnyök kimaradtak és az élet így igazságos."