A döntőért játszik az U15-ös válogatott Rigában

2017.04.16. 23:48 |

Két győzelemmel és egy döntetlennel folytatta a nyolc között a szereplését az U15-ös válogatott a rigai nemzetközi tornán. Hétfőn a magyar csapat a Tordon02 együttesével játszik a döntőért.

Ondrejcik Rastislav, az U15-ös válogatott vezetőedzője a következőket mondta el a vasárnapi játéknapról.

A torna harmadik napját is csak pozitívan tudjuk értékelni. Reggel a srácokkal megbeszéltük, hogy az eddigi sikereket el kell felejteni, továbbá azt is, hogy innentől kezdve csak a soron következő meccsre kell odafigyelni, mert, ahogy haladunk előre, kevesebb hibázási lehetőségünk van a torna végéig. A srácokon lehet látni, hogy az eddig elért sikerek ösztönzik őket a további sikerek elérésére. Éhesek a döntőre, tudják, itt a lehetőség, hogy elsőként érjenek el ezen a tornán olyan eredményt, ami eddig magyar csapatnak nem sikerült. Jó látni, hogy így állnak a feladathoz.

Magyarország U15–South Dalacarlia HC 2-0

Az első meccs elég nehéznek bizonyult, szinte végig csak egy góllal vezettünk annak ellenére, hogy mi voltunk a jobb csapat. Azonban nem sikerült belőni a helyzeteket, csak a meccs vége előtt, üres kapus góllal biztosítottuk be a győzelmünket.

Magyarország U15–Dinamo Riga 6-0

A második meccs előtt tudtuk, hogy amennyiben nyerünk, négy között vagyunk. Ez volt a csapat fő motivációja. Nagyszerűen éltek ezzel a lehetőséggel, nagy fölényben játszottunk az első perctől kezdve, uraltuk a meccs egészét, és keményen mentünk a kitűzött cél felé.

Magyarország U15–HS Riga 1-1

A harmadik meccs elején kihasználtunk egy előnyt, és tovább akartuk növelni kapott gól nélküli mérkőzéseink számát, de ez a meccs volt eddig a legnehezebb a tornán. Keményen dolgoztak a játékosok az egész mérkőzésen, magas volt a tempó ahhoz képest, hogy a harmadik meccset játszottuk a nagy folyamán. A csapat megmutatta karakterét, de sajnos a találkozó vége előtt egy perccel emberhátrányban 356 perc után megkaptuk első gólunkat a tornán. Így egy döntetlen eredmény után a második helyen jutottunk tovább a csoportból.

Virág Csaba, az U15-ös válogatott edzője: „Hétfőn az elődöntőben a torna egyik fő esélyesével játszunk, szeretnénk kiharcolni ellenük a döntőbe jutást. Nem foglalkozunk azzal, hogy kivel mérkőzünk, csakis a saját játékunkra koncentrálunk. Amennyiben mindenki elvégzi a saját feladatát és fegyelmezettek játszik, akkor csapatként képesek lehetünk döntőt vívni ezen a nívós tornán. A legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél, így bármelyik helyezést elérhetjük. Csak a következő meccsre koncentrálunk, szeretnénk a magyar jégkorong legjobb eredményét elérni ezen a tornán és bejutni a döntőbe. A srácok rengeteget fejlődtek az elmúlt néhány nap alatt, nagyszerű csapattá avanzsálódtak. Megérdemlik, hogy jó eredményt érjenek el.”

Farkas Tamás, az U15-ös válogatott kapusedzője: „Vasárnap három mérkőzést játszottunk, mindhárom kapusunk lehetőséghez jutott. Mindegyikőjüktől azt kértem a mérkőzések előtt, hogy ne nyomassza őket az, hogy eddig egyik meccsen sem kaptunk gólt, és ne stresszeljenek rá arra, hogy „nehogy ők kapják az elsőt”. Élvezzék a mérkőzések minden pillanatát, hogy ilyen erős ellenfelek ellen játszhatnak és védhetik a magyar válogatott kapuját. Bármi történik a meccsek folyamán, mindig a következő lövésre koncentráljanak. Ezt maximálisan betartották, olyannyira, hogy a mai három megmérettetés során is mindössze egyszer találtak be ellenfeleink kapunkba, ekkor is emberhátrányos szituációban. A kapusaink tehát most is remekül helyt álltak. A legjobb négybe kerültünk ezen a rangos tornán, izgalommal várjuk az utolsó két mérkőzést.

A hétfői program:

Elődöntő: 11:15 Magyarország U15–Tordon02, 12:30 Lulea Hockey–H.S. Riga02, 15:00 bronzmeccs, 17:30 döntő

Az első nap összefoglalója ITT,  a második napi ITT olvasható.

Az U15-ös válogatott Rigába szereplő kerete:

Név

Poz