A DHK hosszabbításban, Brassó rendes játékidőben győzött

2016.09.10. 22:24 |
A MOL Liga szezon második játéknapján két mérkőzésre került sor, Brassó rögtön az első meccsén megszerezte első győzelmét, a ligaújonc Galac pontot tudott csenni Debrecenben, de végül a házigazdának jött ki jobban a hosszabbítás.

HK Beograd – ASC Corona Brasov 1-5 (0-2, 1-3, 0-0)

A házigazda ezúttal is légiós kapusát Alexei Trifonovot vetette be, Brassónál ismét Tőke Zoltán kapott lehetőséget. Az első harmadban kétgólos előnyre tett szert idei első MOL Liga-találkozóján az erdélyi együttes, Gliga és Bíró talált be. A második játékrészben is dominált a vendég együttes a ligaújonc otthonában, igaz, egy gólt jegyzett a Beograd is, a másik oldalon viszont Ian McDonald, Mihály Árpád és Tomas Klempa is betalált.

Debreceni HK – CSM Dunarea Galati 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

A Debrecen idei első MOL Liga találkozóján Gyenes Dávid védhette a kaput a hazai közönség előtt, míg Berta Ákos sérülés miatt pihenőre kényszerült, és Martin Saluga sem játszott. Galacnál – ahogy tegnap Miskolcon is – Vlastimil Lakosil kezdett a kapuban, és mivel a ligaújoncnak a megengedett hatnál több idegenlégiósa van, ezúttal Bushbacher és Rusnak pihent. Hatékony volt viszont a többi külföldi, Krajci például szólóból szerzett vezetést a Galacnak az első harmad derekán. A válasz a második harmadban jött, Piskunov egalizált kettős emberfórban, az eredmény pedig innentől a rendes játékidő végéig változatlan maradt. Jöhetett a hosszabbítás, ahol Dancsfalvi Norbert emberelőnyös találata döntött, Hetényi Péter kapura tett korongjába ért bele jól.

Evgeni Mukhin, DHK: „Mindenki hajtott, küzdött, megtett minden tőle telhetőt, ezzel elégedett voltam. A befejezések terén gyakran történtek hibák, de tudjuk, hogy vannak ilyen mérkőzések. Dolgozunk tovább.”