A DAB győzött a megyei rangadón

2018.01.05. 22:41 |

Két gólnélküli harmad után az utolsó játékrészben döntötte el a fehérvári találkozót a Dunaújváros.

A megyei rangadót az Acélbikák kezdték aktívabban, és az első harmadban alaposan megdolgoztatták a fehérvári kapust, Kornakker Dánielt, de jól állta a rohamokat. A DAB emberelőnyből sem talált be, ahogy később a Titánok sem szereztek gólt a kiállítás után, pedig szintén megvoltak a helyzeteik. A második harmad már kiegyenlítettebb volt, a Fehérvárnak is több lehetősége adódott, ám mindkét kapus remekelt.

Az utolsó felvonás aztán meghozta a gólokat is. A 42. percben Hugo Turcotte fejezett be egy gyors akciót, előnybe juttatva a vendégeket. A Fehérvár gyorsan lehetőséget kapott az egyenlítésre, mert öt a három ellen támadhatott, de nem tudott élni a lehetőséggel, sőt, a hazaiak is megfogyatkoztak. Ahogy a DAB kiegészült, újabb gólt szerzett: Becze Tihamér talált be. A harmad közepén Hári Norbert növelte az előnyt, ám erre gyorsan érkezett a válasz Derek Schoenmakerstől. A szépítésnek azonban nem sokáig örülhettek a hazaiak, bő egy perc alatt még két gólt ütött a DAB Azari Zsolt és Orbán Attila révén, eldöntve a meccset. A hajrában a feszültség így sem lankadt, Iiro Vehmanen és Jakub Izacky is kiszállt a meccsből, majd Turcotte és Balogh Bence kapott büntetést. A végén Láday Tamás kozmetikázott az eredményen, ám aztán elszabadultak az indulatok, a közönség tömegbunyót is láthatott.

A DAB az idei négy megyei rangadóból így hármat megnyert, és a sikerrel utolérte pontszámban a második MAC-ot.

Fehérvári Titánok-Dunaújvárosi Acélbikák 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

Nyilatkozat

Kóger István, Fehérvár: „Sérülések miatt megfogyatkozva vágtunk neki a mérkőzésnek, ráadásul újabb védőt veszítettünk az első harmadban, így 40 percig négy védővel játszottunk. Az is hősies volt, hogy ilyen jól tudtuk tartani magunkat. Az első gólt megint egy a támadó harmadban eladott korongból kaptunk, míg a másodikat emberhátrányban. Ami pozitívum, hogy ezek a srácok már nem szeretnek veszíteni, bosszantja őket, és képesek akár egy meccs végi kakaskodásba is belemenni, ami szerintem mindenképpen pozitív a jövőre nézve.”

Jason Morgan, DAB: „Próbálunk ugyanúgy játszani, legyen bármi az eredmény, bármelyik játékrész, bárki az ellenfél. Azt mondtam a srácoknak, hogy próbáljanak meg pozitívak maradni, játszanak tovább. Jöttek a helyzetek és sikerült betalálnunk. Az ellenfélnek három sora volt, szóval a fáradtság is közre játszhatott a harmadik harmadban, nekünk négy frissebb sorunk volt és sikerült gólokat lőnünk.”