A Csíkszereda bírta jobban a thrillert

2017.10.29. 23:46 |

Fordulatos meccset nyert meg a Csíkszereda az Újpest ellen az Erste Ligában. Pjotr Szcsasztlivij megszerezte első pontjait.

A mérkőzés előtt Nagy Nilan állampolgársági esküt tett a jégen. A védő bekerült a magyar válogatott keretébe is, amely a novemberi Négy Nemzet Tornájára készül.

Eseménydúsan indult a meccs, a negyedik perc végére már mindkét együttes szerzett gólt. Az újpesti Pichler találatát Valchar egyenlítette ki egy kontra végén. A 12. percben már a Csíkszereda vezetett: Rokaly Szilárd remek cselei után Szcsasztlivijhoz játszott, aki nem hibázott. Ez volt a 38 éves, egykori NHL-es és KHL-bajnok orosz játékos első gólja a ligában.

A második harmadban a vendégek játszottak fölényben, de Sikorcin emberelőnyben egyenlíteni tudott a 33. percben, aztán három perccel később Rokaly révén ismét a Sportklub került előnybe.

A záró etap izgalmasan alakult. Az Újpest nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, és Benk egalizált is az 54. percben. Azonban ezúttal is a Csíkszereda lőtte a következő gólt: Belov emberelőnyben talált be. Két és fél perc volt hátra, amikor a vendégektől állítottak ki, és Szilassy Zoltán vezetőedző mindent egy lapra feltéve lehozta kapusát, ám a lépés nem sikerült: az Újpest elveszítette a korongot, és Tomás Brnák büntetett. A hazaiak ekkor sem adták fel, és Sikorcin második góljával visszahozták a reményt, ám hiába nyomták meg az utolsó másfél percet – újra kapus nélkül –, egyenlíteni nem tudtak.

Az Újpest sorozatban második vereségével lecsúszott a dobogóról, a Csíkszereda pedig második idegenbeli sikerével maradt az ötödik, de vesztett pontokat nézve utolérte a lila-fehéreket.

UTE-SC Csíkszereda 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, UTE: „Sajnos hátrafelé, a védekezésben nagyon szellősek, fegyelmezetlenek voltunk. Úgy érzem, hogy nekünk sokkal többet kellett dolgoznunk a lőtt góljainkért, mint amennyit saját góljaiért az ellenfél megdolgozott. Volt, hogy lehoztuk a kapusunkat, ami valójában mindig lutri. A négy lőtt góllal mérkőzést kellene nyernünk és kettőnél-háromnál többet nem szabadna kapnunk. Ez eddig így is működött, de sajnos most egy ilyen időszaka van a csapatnak. Ami biztos, hogy sokkal feszesebbé és biztosabbá kell tennünk a védekezésünket.”

Papp Szabolcs, Csíkszereda, csapatkapitány: „Mivel sikerült megszereznünk a három pontot, nagyon boldogok vagyunk. Úgy érzem, hogy a sikerért meg is dolgoztunk. Sajnos azonban voltak olyan pillanatok, amikor hibát hibára halmoztunk, de azokat sikerül kijavítanunk és igazi egységes csapatként játszanunk.”