A BJAHC nyert az FTC-Telekom otthonában

2024.01.03. 21:02 |

A vendégek sikerét hozta a 2024-es év első csúcsrangadója.

Fodor Szabolcsnak nélkülöznie kellett Nagy Gergőt és Crespit is az este folyamán. A látogatóknál Kangyal Balázs és Marton Tibor alaposan megkeverte a csapategységek támadóalakzatait, a Szabó, Pozsgai bekkpár mellett ezúttal Tóth Richárd, Molnár és Sági triója rohamozhatott. Visszatért Varga Kaden és Ravasz Csanád. Arany és Farkas tevékenykedett a vasak között.

Egy palánkról furcsán visszapattanó pakk kis híján megtréfálta Aranyt az első másodpercekben, ezt követően remek tempóban folytatódott a találkozó, mindkét csapat kezdeményezően lépett fel. Csupán 4 percet kellett várni az első találatra, Turcotte kiválóan Nemechez centerezett, akinek közelijét Farkas még bravúrral hárította, a kipattanónál azonban a bekkek egyedül hagyták a káposztásmegyeriek hálóőrét, így Tóth Gergő senkitől sem zavartatva magabiztosan a felsőbe helyezhetett (1-0). Az 5. minutumban következhetett a mérkőzés első ferencvárosi emberfórja, ígéretesen adogattak a házigazdák, az egyérintős figura végül Némethre jött ki, az önfeláldozó blokknak köszönhetően a pakk a védőhálóba vágódott. Öt perccel később Dóczi kulcsfontosságú pillanatban szabálytalanság árán akadályozta meg a ferencvárosiak második találatát, az újabb kettő perccel viszont nem élt a Ferencváros. Túl a harmad derekán Szabó és Galoha iramodhatott meg 2 az 1 ellen, a tetszetős akció Arany hárításával végződött. Feljebb kapcsolt a BJAHC, Galoha kapáslövését az FTC portása még elegánsan kitolta botossal, a kipattanót azonban a vendégek kaparintották meg, egy remek centerezés után Culigin maradt őrizetlenül, a fehérorosz légiós pedig kegyetlenül kipókhálózta a bal felsőt (1-1). Nagyon élt Galoha és Culigin duója, a Rozsomákok külföldijei majdnem ki tudták használni a Fradi védelmének megingását; néhány momentummal később a túloldalon is kimaradt egy ordító helyzet. A harmad végül a vendégek kispadja előtti tömegjelenettel zárult – ennek ellenére a játék folytatódott, nem sokon múlott, hogy a Ferencváros kihasználja a kavarodást.

A középső etap elején Kangyal Balázs legénysége kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyt, a folytatásban is tempós mérkőzést láthatott a publikum, mindkét hálóőrnek akadt dolga szép számmal. A játékrész végén ismét átvette a kezdeményezést a Ferencváros, Farkas több óriási mentéssel bizonyította, miért ő a BJAHC elsőszámúja.  11 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt Marva torolt meg egy korábban sérelmezett szituációt Viikilä-vel szemben – a sípmesterek kiállítással honorálták az egyéni akciót, a korongbedobást követően a játékrész Vorobjov sistergős bombájával zárult.

Amikor már az FTC kivédekezte az áthúzódó emberhátrányt, akkor a 43. minutumban Roth veszített korongot a támadóharmadban, a fordulásból Molnár indíthatott kontratámadást Vorobjovval a jobbján, a magyar támadó végül 6-os számú csapattársához továbbított, az orosz védő pedig mértani pontossággal a ketrec jobb sarkába zúdított (1-2). Feljebb kapcsolt az egész mérkőzésen négy sorral játszó Ferencváros, 10 perccel a vége előtt a látogatók szerencséjére a játékvezetők lefújtak egy életveszélyes szituációt a kapu elmozdulása miatt. Nem csillapodott a zöld-fehér nyomás, egy bulikör magasságából eleresztett löketet Farkas kapott le kiváló reflexmozdulattal. Az 58. percben Mozer és Nemec kapott páros kiállítást verekedésért, a végén Arany még lekorcsolyázott a kispadra, újabb gól azonban már nem született. A BJAHC nyerte tehát a budapesti rangadót, Kangyal Balázsék így 4 pontra megközelítették a Ferencvárost a tabellán. Az FTC pénteken Miskolcra látogat, ugyanezen a napon Kangyal Balázsék a DEAC-ot fogadják majd.

FTC-Telekom–BJAHC 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom:

„Nem játszott szépen a csapat, nem érdemeltük meg a győzelmet. Amit ma hoki gyanánt műveltünk, az a kabaré kategória. Össze-vissza rohangáltunk, nem játszottunk egyszerűen, mikor egyszerűen kellett volna játszani. Mindig a legbonyolultabb dolgot próbáltuk, a végén pláne. Azt gondoljuk, hogy annyira jók vagyunk, hogy itt minden egyes másodpercben túlkomplikálva meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket. Nem, ez nem megy, nem így megy! Tényleg szörnyű volt az egész.”

Marton Tibor másodedző, BJAHC:

„Az alapszakasz közepén a mutatott játék talán fontosabb, mint a pont, de nyilván nem fogunk sírva hazamenni azért, mert ezúttal elvittük a három pontot. A Fradi ellen is három dologra van szükség, fejre, szívre meg még egy dologra, amit nem mondok ki, mert nincs 18-as karika. Mind a három a helyén volt, úgyhogy így sikerült elvinni a pontokat.”