A BJAHC a Tüskében, a Corona Gyergyóban nyert rangadót

2024.09.15. 19:49 |

Látványos bajnokikkal folytatódott az Erste Liga 2024/25-ös szezonja, gólokban a második játéknapon sem volt hiány.

Erste Liga, 2. játéknap:

FTC-Telekom–Budapest Jégkorong Akadémia HC 5-6 (3-1, 0-3, 2-2)
Gólszerzők:
Brady (2., Crespi, Seregély), Banga (3., Bán), Payne (16., Haranghy), Payne (50., Crespi, Brady), Karmeniemi (50., Kestila), illetve Szabó B. (9., Nagy G., Schlekmann), Roach (28., Sofron), Sofron (34., Roach, Schlekmann), Sofron (39., Schlekmann), Santerno (54., Somoza, Szabó B.), Pozsgai (56., Keresztes, Sofron)

Őrült meccset játszott az első körben Debrecenben 7-4-es vereséget szenvedő Ferencváros, valamint a pénteken az Újpestet legyőző BJAHC a Tüskecsarnokban. A zöld-fehérek 2-0-ra és 3-1-re is vezettek, de a vendégek a második harmadban fordítottak Sofron István vezetésével: két gólt szerzett és egy gólpasszt is adott ekkor a rutinos támadó. Egy perc alatt megfordult aztán a helyzet a zárószakaszban, az 50. percben 20 másodperc elég volt a Fradinak minderre (a mesterhármast szerző Payne és Karmeniemi góljával), de a Kangyal-csapaté volt a hajrá: előbb Luke Santerno, majd a "nagy öreg" Pozsgai Tamás volt eredményes. Kettőből kettő a mérlege a BJA-nak, ráadásul két hazai rivális ellen, ez a magyar bajnoki playoff szempontjából is fontos. Az FTC-nél fordított a helyzet, kettőből semmi, ráadásul két meccsen 13 gólt kapott a védelem.

UTE–DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)
Gólszerzők
: Laskawy (10., Pokornyi, Szalma), Kovács A. (26., Páterka, Szalma), Páterka (33., Kovács S., Kiss D.), illetve Szirányi (14., Kuleshov, Szathmáry), Lövei (26., Masella, Pineo)

Látványos mérkőzés kerekedett az UTE és a DVTK között is! Laskawy Ferenc és Kovács Alex az első körhöz hasonlóan ismét csapata első két gólját szerezte, mindannyiszor vezetéshez juttatva, de a DVTK mindkétszer egyenlített Szirányi és Lövei révén (2-2). A második harmadban a nagy kedvvel, korábbi csapata ellen játszó Páterka Bence volt eredményes, így egygólos hazai előnnyel jöhetett a második szünet. Kifejezetten izgalmas volt a harmadik harmad is a Megyeri úton, de újabb gól már nem született – megjegyezzük, ez az eddigi egyetlen gól nélküli harmad a bajnokságban.

FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)
Gólszerzők
: Csollák (11., Salamon, Szita), Zezelj (21., Hakanen), Zezelj (42., Hakanen, Falus), Bogesic (55., Szita), Dobos (60., Ambrus Cs.), illetve Hári N. (4., Sági Martin), Sági Martin (25., Leiter, Ritter), Mikkel Jensen (38., Zohovs, Watkins)

A pénteken Miskolcon remeklő, de egygólos vereséget szenvedő FEHA19 megyei rangadón fogadta a Dunaújvárost, amely Hári Norbert góljával már a 4. percben előnybe került. Csollák Márkó, valamint a DVTK ellen is betaláló Anze Zezelj góljaival fordított a kis Volán, de Sági Martin egalizált (2-2), majd a dán testvérpár idősebbik tagja, Mikkel Jensen az újbóli vezetést is megszerezte a DAB-nak a 38. percben. De még egy fordulat jött (azaz harmadszor is), a FEHA ugyanis Zezelj és Bogesic góljaival ismét előnybe került, és már nem is adta ki a kezéből azt, ráadásul még egy üres kapus góllal kétgólosra is nőtt a különbség: Dobos Bendegúz adta meg a kegyelemdöfést a DAB-nak.

Gyergyói HK–Corona Brassó 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)
Gólszerzők
: Haaranen (20., Császár), Orban (30., Bodó, Gerads), illetve Williams (12., Zagidullin, Szkacskov), Williams (27., Rokaly-Boldizsár, Gajdó), Williams (40., Levin, Piche), Valchar (60., Piche)

A Román Szuperkupa-meccs amolyan visszavágójaként is tekinthettünk a Gyergyó-Brassó bajnokira, persze csak azért, mert két hete rendezték meg – akkor hosszabbítás után a Gyergyó 4-3-ra nyerni tudott. Nos, a liga címvédője, az első fordulóban a Csíkszeredának ötöt vágó Corona háromszor is megszerezte a vezetést a két évvel ezelőtti bajnokcsapat otthonában, Samuel Williams ihletett formában játszott, mesterhármast szerzett. A hazaiak csak 2-2-nél tudtak egyenlíteni, ráadásul a végén ezen a pályán is született egy üres kapus találat: Rinne ment ki, Valchar pedig bebiztosította a Corona idei második győzelmét.

Folytatás jövő pénteken!