11 magyar játékvezetőt neveztek a 2016-17-es világbajnokságokra

2016.10.09. 22:20 |

Az IIHF előzetes jelölései alapján négy magyar játékvezetőnek és hét vonalbírónak lesz esélye nemzetközi szereplésre a 2016-2017-es idényben.

A hazai rendezésű, divízió I-es U20-as világbajnokság B-csoportos meccsein Váczi Dávid és Muzsik Norbert, a szintén Budapesten megrendezésre kerülő női divízió I-es U18-as vébé A csoportjának viadalain pedig Gebora Zita és Sándor Zsuzsanna vonalbírók lehetnek érdekeltek.

A női divízió II-es világbajnokság B csoportjának mérkőzéseit az izlandi Akureyri városában tartják majd, itt Gernyi Katalin szerepelhet. A férfiaknál a divízió I-es világbajnokság B-csoportos tornáján Belfastban Kincses Gergely játékvezetőként, Németh Márton vonalbíróként fújhat, a divízió I-es U18-as viadal szlovéniai, bledi B-csoportjának összecsapásain Haszonits Miklós játékvezetőként, Soltész Áron pedig vonalbíróként vehet majd részt.

Gebei Péter a kölni-párizsi közös rendezésű férfi, A-csoportos világbajnokságon juthat lehetőséghez játékvezetőként.  Ő az egyetlen magyar, akit az elit osztály tornájára neveztek, ám a végleges bírói listáról csak 2017 februárjában dönt majd az IIHF.