U17: harmadszor sem sikerült legyőzni a norvégokat

2017.08.26. 16:07 |
Nagyon küzdött, és a lehetőségei is megvoltak az U17-es válogatottnak a norvégok elleni felkészülési mérkőzésen, de ahogy az első kettőn, úgy a harmadik összecsapáson is a skandinávok éltek jobban a lehetőségeikkel.

A norvégok elleni harmadik, egyben utolsó felkészülési meccsen Halász Béni kezdett a kapuban, mögötte Horváth Dominik kapott helyet a kispadon. A csapatkapitány Falus Ádám volt, a helyettesei Mesterházy Bálint és Szűcs Ádám.

Az első harmad közepén komoly lehetőség adódott a magyar csapat előtt, hogy megszerezze a vezetés, hiszen öt a három ellen játszhatott, a norvégok azonban kivédekezték a kettős emberhátrányt.

De éppen csak kiegészültek, máris egy újabb játékosuk ülhetett le a büntetőpadra. Kettős emberelőnyben Falus Ádám, szimplában Horváth András előtt adódott a legnagyobb helyzet, de ez is kihasználatlan maradt. Egyenlő létszámnál Szűcs Ádám cselezte be magát bal szélről a kapu elő, de a kapus védett.

A hajrában aztán a norvégok kerültek emberelőnybe, s bár nem szorították a mieinket a kapujukhoz, Sander Hermanstad elment a jobb oldalon és kÍméletlenül bevágta a kapunkba a korongot.

Az utolsó percre ismét emberhátrányba kerültünk, és bár Halász Béni többször is nagyot védett, a norvégok addig játszottak a kapunk előtt, míg Stian Hansen meg nem szerezte a második találatukat.

A második harmad elején Lövei Dávid remekül szerzett korongot a semleges zónában, a norvégok kapuja előtt alakult ki akció, amely után a magyar válogatott emberelőnyben játszhatott, de ismét csak lövésekig jutott.

Ebben a periódusban a letámadásokkal rendre megzavartuk az ellenfelet, néhány ígéretes támadást is vezettünk, de az első gólunk továbbra is váratott magára. Mindeközben Halásznak is többször nagyot kellett védenie.

A harmad közepén ismét kettős emberelőynben játszattunk, de a norvégok zárt védelmét most sem sikerült feltörni. Miután az ellenfél kiegészült a kapuban Tobias Breivoldot Preben Arnsten váltotta, már ő védte Béres Boldizsár közeli lövését. Nem sokkal ezután gyors támadásból megszületett a norvégok harmadik gólja, Nicolai Eliesen kapásból kilőtte a jobb felső sarkot.

Miután kivédekeztünk egy emberhátrány, Filep Zsombor ment el a szélen, a kapu mögül középre passzolta a korongot Kedves Tamásnak, aki lendületből érkezve a kapusba lőtt.

Bár Halásznak újra volt egy nagy védése, az utolsó másodpercekben a sarokban folyt a küzdelem a korongért, amiből a norvégok jöttek ki jobban, Sander Froberg köszönte szépen a passzt, közvetlenül a kapu előtt belőtte a rövid alsóba. A harmadik harmad előtt tehát 4-0-ra vezetett a vetélytárs.

A harmadik harmad elején majdnem abból lett baj, hogy Falus elcsúszott  a semleges zónában, a norvég támadó pedig ezt kihasználva elhúzott mellette a kapu felé. A védelem és a kapus azonban hősiesen védekezett, így elhárult a veszély.

Emberelőnyben Lövei lőhetett tisztán, de a korong elment a kapu felett. Néhány másodperc múlva azonban megtört a jég: Szűcs Ádám lendületből érkezett a szélen, remek passzt kapott és a kapus mellett belőtte a korongot a hálóba.

Az 51. percben ismét a norvégok voltak eredményesek: éppen visszajöhetett a kiállított játékosunk s emberelőnyben játszottunk, amikor a saját kapunk előterében Mattias Halvorsen ellopta a védőinktől a korongot és közelről a kapuba lőtt.

A hajrában a magyarok többször is emberhátrányban játszottak, de a védekezés ezúttal jól működött. Sőt, az 58. percben négy az öt ellen Rétfalvi Kristóf korongszerzés után egyedül mehetett a kapura, a lövését azonban hárította a kapus. Így a norvégok 5-1-re nyertek.

A magyar csapatból a mérkőzés legjobbja Szűcs Ádám lett, a norvégoktól pedig Sander Froberg.

Rastislav Ondrejcik, az U17-es válogatott vezetőedzője: Az eredménytől függetlenül a harmadik meccsen sokkal jobban játszottunk, mint az első kettőn. Most alakítottuk ki a legtöbb gólhelyzetet de ezeket nem tudtuk belőni, miközben az ellenfél élt a hibáink adta lehetőségekkel.  A lövések erősségén és pontosságán még rengeteget kell dolgoznunk, mert többnyire ezen múlott, hogy egy-egy helyzetnél nem sikerült a befejezés. Örülök annak, hogy egy szinttel feljebb lévő ellenféllel három felkészülési meccset is tudunk játszani, mert az ilyen éles helyzetekben lehet látni, hogy ki mire képes, ki hogyan reagál az adott szituációra.

Az U17-es válogatott programja:
Augusztus 24., csütörtök, 17.10: Magyarország–Norvégia 2-4
Augusztus 25., péntek, 17.40: Magyarország–Norvégia 0-1
Augusztus 24., szombat, 15.40: Magyarország–Norvégia 1-5

Az U17-es válogatott kerete:

No. Név Poszt Klub Szül.év
1 Halász Béni K Linz (AUT) 2001