Kettőből kettő: magabiztosan verték Dél-Koreát a magyarok

2024.04.30. 18:28 |

Hátrányból sikerült fordítani a bolzanói divízió 1/A világbajnokság második körében, a  jó második harmadbeli teljesítmény 6-2-es győzelmet ért.

Nem kezdődött jól a meccs a mieink szempontjából: a 2. percben a koreaiak szereztek korongot a sarokban, majd a kapu mögül betett passzt Li Jung Dzsun lőtte be a kapuba Bálizs lábai között. A gól felpaprikázta a magyarokat, felpörgették a játékot, és sora alakították ki a helyzeteket. Sárpátki, majd Fejes lőtt veszélyesen. Aztán Mihályt ütközték le a vak oldalról érkezve, Pak kapott 5 perc plusz véglegest. Az emberelőnyben rengeteg lehetőséget dolgoztak ki a magyarok, ám Sofron, Hári, majd Stipsicz lövését is fogta Ha kapus. Az előny végén Varga, majd Papp próbálkozott közelről, de nem jött össze az egyenlítés. Egyenlő létszám mellett viszont sikerült betalált: Papp passzolt vissza a kapu mögül, Erdély pedig kapásból bevágta a korongot a 13. percben.

Bálizs védése után a másik oldalon Papp próbálkozott, ám lövése fölé szállt. A következő akció viszont góllal zárult: a 17. percben Varga vitte be a korongot, Sofronhoz passzolt, aki korcsolyával maga elé tette, majd szép csellel tisztára játszotta magát, és a hálóba lőtt – 2-1, vezetünk!

Németh lépett ki egyedül, de a koreai kapus védeni tudott, a kipattanót pedig Mihály nem tudta betessékelni. A harmad végén Bálizs is hárított egyet, így magyar vezetéssel mentek pihenőre a felek.

A második felvonás elején ismét a magyar kapus mutatott be egy dupla védést. Az első perceket az ellenfél nyomta meg, aztán a magyarok kerültek emberelőnybe, és a 25. percben gólt is lőttek: szép korongjáratás után Sofron lövése még kijött a blokkról, Stipsicz viszont egy igazítás után nagy erővel a kapuba lőtt, Ha tehetetlen volt. Bálizs újabb védése után sikerült növelni a különséget: Nilsson szerzett korongot, Sebőkhöz játszott, aki távolról bombázott a felső sarokba a 28. percben. Alig fél perc telt el, amikor Mihály is betalált: Ortenszky húzott be, a visszatett pakkot középről lőtte be a fehérvári csatár. 5-1, a koreaiak időt is kértek, és kapust cseréltek: Ha helyett Li Jeon Szung állt be.

Két perc után avatták fel a mieink az új kapust, szinte lemásolva az első gólt: Papp küzdött meg a korongért a kapu mögött, vissza tudott passzolni Erdélyhez, aki nem hibázott közelről. Igyekezett az ellenfél is, Bálizs továbbra is stabil volt. Aztán Kiss és Shin kapott két percet kakaskodásért.

Gallónak kellett leülnie magas bot miatt, de emberhátrányban Erdély szerzett korongot, ziccerben csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőt a sértett vállalta el, de Li kivédte. A koreaiak is megfogyatkoztak, 4 a 4 ellen mindkét együttes próbálkozott.

A harmadik játékrész Erdély újabb helyzetével indult, aztán Sofron kapott öt perc plusz véglegest egy ütközésért. A hátrányban ismét Erdély indult meg egyedül, ismét felborították  - de ezt a rávezetést sem tudta beütni, lecsúszott a korong az ütőről az utolsó pillanatban. A koreaiak szépítettek emberelőnyben, Shin maradt egyedül a koronggal a kapu előtt. Közelebb nem tudott zárkózni az ellenfél, Bálizs mutatott be nagy védéseket.

Az 52. percben Hári kapott büntetést, aztán viszont két koreai is leült, négy, majd öt a háromban pedig nagy tűzijátékot rendeztek a mieink a kapu előtt, de kimaradtak a ziccerek. Bő két perccel a vége előtt Németh bombája a vasról jött ki. Az utolsó percekben okosan őrizte vezetését és a korongot a csapat, amely megszerezte második sikerét is a divízió 1/A vb-n.

Folytatás szerdán fél 1-kor Románia ellen.